ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Rolls-Royce halverar utdelning

Rolls-Royce rapporterar ett underliggande resultat före skatt på 1.432 miljoner pund (1.620) för helåret 2015.

Intäkterna blev 13.354 miljoner (13.864), vilket var ned nedgång med 1 procent vid oförändrade växelkurser.

Utsikterna för 2016 är oförändrade. Trots ganska stabila marknader för de flesta av bolagets verksamheter kommer året bli utmanande då bolaget går över till nya produkter inom Civil Aerospace och handskas med svaga offshore-marknader för Marine.

"Investeringstakten som krävs för att omvandla verksamheten sätter det fria kassaflödet under tryck på kort sikt. Samtidigt behöver vi en sund balansräkning för att säkerställa att vi har finansiell flexibilitet och en starkt kreditbetyg. Därför rekommenderar styrelsen att utdelningen halveras för helåret och för nästa halvår", skriver vd Warren East.

Tyck till