ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Michael Wolf: Del av en smutskastningskampanj

Swedbanks förre vd Michael Wolf förnekar alla påståenden om brott. I stället menar han att han är offer för en smutskastningskampanj.

Dagens industri avslöjade under fredagen att Swedbank anmält sin förre vd Michael Wolf för ett misstänkt finansmarknadsbrott.

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström bekräftade senare att banken lämnat in en anmälan till Finansinspektionen som senare lämnat vidare anmälan till Ekobrottsmyndigheten.

Exakt vad Michael Wolf är misstänkt för är inte känt. Men han förnekar alla misstankar.

"Jag är oerhört förvånad över anmälan. Jag förnekar alla påståenden om brott. Jag välkomnar en utredning som kommer att kunna bevisa att jag är oskyldig. Jag tror tyvärr att detta är ännu en del i en smutskastningskampanj som pågår mot mig", skriver Michael Wolf i ett mejl till TT.

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström avvisar tanken på att avskedandet och anmälan mot Michael Wolf skulle vara en smutskastningskampanj.

"Jag vill definitivt inte delta i något sådant. Det har varit smärtsamt för mig att tvingas lämna en sådan här anmälan, men jag måste följa svensk lag", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Tyck till