ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Kursrally i säkerhetsföretaget

Säkerhetsföretaget Kentima Holding släppte på fredagen en kvartalsrapport som vid börsens stängning fått aktiekursen att mer än fördubblas. En välbehövlig revansch för en aktie som under senaste året rasat nästan 30 procent.

Nu verkar det bli ljusare tider för säkerhetsföretaget Kentima Holding, som haft det tufft sedan noteringen på First North 2013. På fredagen släppte Kentima sin rapport för andra och tredje kvartalen vilket fick aktien att rusa med 104,58 procent.

Koncernens nettoomsättning för andra kvartalet landade på 9 miljoner kronor, en ökning med 57 procent jämfört med samma period föregående år.

Omsättningstillväxten för företaget egenproducerade produkter har ökat med 148 procent jämfört med andra kvartalet i fjol.

Även exportförsäljningen har ökat, 129 procent jämfört med samma period föregående år.

”Bolagets potential och produkternas styrka börjar nu synas i våra kvartalsrapporter”, skriver Kent Nilsson, vd för Kentima, i rapporten.

”Våra kunder blir allt fler och antalet köpande kunder per kvartal fortsätter att öka. Det känns tillfredställande att konstatera att våra produkter och vi som leverantör väljs i allt fler projekt. Allt detta är ett resultat av det omfattande förändringsarbete som vi genomfört under det senaste året”, fortsätter han.

Företaget presenterar nu det första positiva EBITDA-resultatet sedan noteringen 2013.

Rörelseresultatet ligger fortfarande på minus. Företaget noterar en förlust på 398.000 kronor vilket ändå ses en klar förbättring mot det dystra  minus 3 miljoner under samma period i fjol.

Kentimas framtidsutsikter ser positiva ut. Företaget förväntar sig att tillväxten för egenutvecklade produkter kommer att öka med 50 procent under nästkommande halvår.

”Vi är fortfarande bara i början av en spännande utveckling och vi har höga förväntningar på de stora satsningar som vi genomför och genomfört. Jag ser positivt på andra halvan av innevarande verksamhetsår och på den långsiktiga utvecklingen för Kentima”, skriver företagets vd.

Tyck till