ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Analytiker: Tänkbart att de köper Fingerprint

  • Foto: Fingerprint Cards.
Fingerprint Cards skulle kunna tänkas vara en lämplig förvärvskandidat för Qualcomm, förutsatt att det svenska bolagets teknologi innehåller något som skiljer sig från den San Diego-baserade halvledartillverkarens.

Det bedömer Bernsteins telekomanalytiker Stacy Rasgon, som följer bland annat Qualcomm, i ett mejl till Bloomberg News, enligt vad nyhetsbyrån rapporterar på fredagseftermiddagen.

Analytikern betonar att han inte närmare känner till Qualcomms planer, men anser att bolaget tycks ha blivit mer benägna att genomföra kompletteringsförvärv för att komma över relevant teknologi.

På torsdagen signalerade Qualcomm ökad förvärvsaptit i samband med en investerarpresentation vid huvudkontoret, med beredskap att köpa bolag och teknologier som kan stärka positionen inom smarta telefoner och snabba på expansionen till nya marknader.

Qualcomms kassa uppgick till omkring 30 miljarder dollar vid årsskiftet, drygt tio gånger så mycket som Fingerprint Cards nuvarande börsvärde på strax under 23 miljarder kronor.

Tyck till