ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Tv-bråket är över

  • Foto: Colourbox

Efter nästan två veckor är tv-bråket mellan Discovery och Telenor över. Bredbandsbolagets och Canal Digitals tittare kommer därmed åter att kunna se kanaler som Eurosport och Kanal 5 från och med torsdagen.

Den 31 januari släckte Telenor Discoverys kanaler då de båda parterna inte kunnat enas om ett nytt avtal. Den utdragna förhandlingen som följde har nu slutligen gått i mål.

"Vi är glada över att vi har lyckats hitta en lösning som är bra både för oss och för Telenor men framför allt för tittarna", säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks i Sverige, till TT.

Han vill inte säga hur långt det nya avtalet sträcker sig, men Telenors presschef Aron Samuelsson kallar avtalet "långsiktigt".

"Det är bra att kunderna har kanalerna tillbaka nu. Vi beklagar att det tog så lång tid. Men vi är nöjda med avtalet som är på plats. Vi tycker att vi har lyckats värna om kundernas intresse. Vi har fått ett stöd från våra kunder som också har stärkt oss i förhandlingsrummet", säger Samuelsson.

För tittarnas del innebär nyheten på kort sikt att de får sina kanaler tillbaka. Men vad det innebär i eventuella prisförändringar framöver är i dagsläget oklart.

"Det finns ett stort tryck på att öka priset för programinnehåll, inte bara från Discovery. Det är viktigt att vi förhandlar med alla rättighetsinnehavare för att prisbilden för våra kunder ska vara bra", säger Samuelsson.

Tyck till