ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Tillväxtoro i fokus

Oro för att duvaktiga centralbanker inte ska kunna få fart på tillväxten samt ett oljepris på minus, pressade Wall Street i den inledande torsdagshandeln.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average ned 1 procent till nivån 15.759. S&P 500 sjönk 0,8 procent till 1.835, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,5 procent till nivån 4.263.

Omkring 160 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 400 miljoner aktier omsatts.

Onsdagens duvaktiga tal från Janet Yellen, om att kommande räntehöjningar kan tvingas skjutas på framtiden på grund av marknadsturbulensen, fick motsatt effekt på börsen som sjönk. Resultatet blev ökad oro över tillståndet i ekonomin vilket tillsammans med ett sjunkande oljepris pressade börsen.

"Den stora grejen nu är att marknaden måste bryta sig loss från centralbanker. Det sker ett skifte, marknaden försöker att stå på egna fötter. Centralbanker har varit marknadens beskyddare under de senaste åtta åren", sade Jack Albin, chefsinvesterare vid BMO Private Bank i Chicago, till Reuters.

På rapportfronten syntes stora rörelser i båda riktningarna, bland annat föll Twitter 5 procent. Mikrobloggens användartillväxt har stagnerat, och bolaget guidade dessutom för lägre intäkter

Bättre gick det för Tesla som klättrade 9 procent trots att elbilsbolaget redovisade en klart högre förlust i årets sista kvartal jämfört med estimaten. Marknaden tog i stället fasta på bolagets prognos för antalet leveranser under 2016 som var långt över förväntan.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 3 punkter till 1,63 procent.

Tyck till