ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Ny vd för förlusttyngt Absolut

  • Anna Malmhake. Foto: Claes-Göran Flinck
Anna Malmhake har utsetts till ny vd för The Absolut Company, bolaget som ansvarar för produktion och marknadsföring av Absolut vodka och en rad andra spritmärken i den franska spritjätten Pernod Ricards produktportfölj.

Malmhake har tidigare varit global varumärkesdirektör för Absolut vodka och kommer närmast från vd-posten på Pernod Ricards irländska dotterbolag Irish Distillers. Hon tillträder den 1 juli och efterträder då Paul Duffy som framöver ska leda Pernod Ricards verksamhet i Nordamerika, enligt ett pressmeddelande.

Den tuffa konkurrensen på vodkamarknaden i USA tvingade i somras Pernod Ricard att skriva ned värdet på det svenska vodkabolaget med nästan fyra miljarder kronor. I den senaste årsredovisningen redovisar bolaget en förlust före skatt på 3,2 miljarder kronor för perioden juli 2014–juni 2015.

Pusha ditt CV på flera jobbsidor med DI KarriärPush (Extern tjänst)

Tyck till