ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Mylan rasar på USA-börsen

  • Foto: Mark Zaleski/TT
Läkemedelsbolaget Mylan hade efter en timmas handel rasat med 16,9 procent på New York-börsen. Bolaget meddelade på onsdagskvällen att de lagt ett bud på det svenska läkemedelsbolaget Meda på 165 kronor per aktie.

Läkemedelsjätten Mylans aktie rasar med 16,9 procent i den inledande handeln på New York-börsen. Raset kommer efter att Mylan lagt ett bud på det svenska specialläkemedelsbolaget Meda på 165 kronor per aktie.

Parallellt med detta presenterade Mylan även sin rapport för det fjärde kvartalet 2015. Rensat för engångskostnader landade vinsten på 10,20 kronor per aktie vilket var 50 öre under analytikernas prognos på 10,70 kronor per aktie.

Omsättningen uppgick till 20,9 miljarder kronor vilket kan jämföras med analytikernas prognos på 22,6 miljarder kronor.  

Tyck till