ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Miljardregn för Stena

  • Dan Sten Olsson. Foto: TT

Amerikanska läkemedelsbolaget Mylans bud på Meda innebär en superaffär för Stenasfären och Dan Sten Olsson som är storägare i Meda. De kan räkna med att kamma hem 12,4 miljarder kronor om affären går hem.

På onsdagskvällen kom beskedet att Mylan lägger bud på svenska läkemedelsbolaget Meda. Budet är värt 165 kronor per aktie, eller totalt drygt 84 miljarder kronor inklusive Medas nettoskuld.

För Stena, med Dan Sten Olsson i spetsen, innebär det ett miljardregn. Stena äger drygt 76 miljoner aktier i Meda, eller 20,7 procent av kapitalet, och kammar därmed hem över 12,4 miljarder kronor om budet går igenom.

Om en annan budgivare vill matcha Mylans bud måste de lägga ut bud som är 15 kronor över Mylans, det vill säga minst 180 kronor per aktie. Då kan Stena räkna hem nästan 13,7 miljarder kronor.

Posten i Meda ägs av Stena Sessan, ett av bolagen i Stenasfären som i sin tur leds av Dan Sten Olsson. Enligt Forbes är Dan Sten Olsson god för 4,2 miljarder dollar, motsvarande drygt 35 miljarder kronor.

 

Tyck till