ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Meda: Ingen "break up-fee"

  • Medas styrelseordförande Martin Svalstedt.

Det finns ingen så kallad "break up- fee" om Mylans bud på Meda av någon anledning inte skulle gå igenom.

Det sade Medas styrelseordförande Martin Svalstedt på torsdagens rapportkonferens gällande budavtalets juridiska konstruktion.

Budet följer svenska så kallade take over-regler och det finns inga skäl till varför budet inte skulle gå igenom, sade Martin Svalstedt vidare.

"Det finns ingen anledning till "break up-fee" och därför finns det ingen sådan inbakad i kontraktet", sammanfattade Medas styrelseordförande och menade att den enda teoretiska risken för ett fallerat bud är om konkurrensmyndigheter lade sig i. Men det finns samtidigt ingen anledning till att tro på något konkurrensmyndighetshinder i Mylan-affären, enligt Martin Svalsted.

Han kommenterade även det indikativa bud, som då sades ligga på 145 kronor per aktie, från Mylan för nästan två år sedan. Martin Svalstedt menar att det finns starkare industriella argument nu till ett samgående än under 2014 och argumenterade för att de både bolagen gifter sig bättre nu än tidigare. Bland annat pekade han på synergimöjligheter och på Medas köp av italienska Rottapharm sommaren 2014.

Tyck till