ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Löfven möter Indiens premiärminister

Svenska företag får i helgen chans att visa upp sig på den indiska näringslivsscenen. Till deras hjälp - statsminister Stefan Löfven.
Under två dagars tid ska han främja svenskt näringsliv och träffa Indiens premiärminister.

Statsministern lämnar i helgen Sverige och vikande opinionssiffror för en helt annan utmaning. När industrimässan Make in India nu för första gången äger rum finns Löfven på plats med den svenska delegationen.

"Det är den första riktiga främjarresan som statsministern gör med en näringslivsdelegation så det är ett viktigt besök", säger Hans Dahlgren, statssekreterare hos Stefan Löfven (S), till TT.

Förutom främjande av svenskt näringsliv handlar resan också om att uppmuntra till ekonomiskt utbyte mellan Sverige och Indien.

Sveriges försvarsminister, Peter Hultqvist, har i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg sagt att Sverige och Indien befinner sig i kontakt med varandra om Gripenplan, och Saab är ett av företagen representerade på mässan. Bland övriga svenska tungviktare bland de 18 företagen på plats finns bland annat SEB:s ordförande Marcus Wallenberg, Volvos vd Martin Lundstedt liksom företrädare för företag som HM, Ikea och Ericsson.

Initiativet med Make in India har tagits av landets premiärminister Narendra Modi.

"Målet med Make in India är att skapa 100 miljoner jobb inom den indiska tillverkningssektorn och att landet ska gå till att bli en riktig exporthub. För svensk del är det här en chans att få visa upp och positionera sig", säger Anna Liberg, handelssekreterare vid Business Sweden och stationerad i Indien.

Mässan pågår den 12—18 februari men Löfven kommer bara att vara på plats i Indien fram till och med söndag. Förutom fokus på näringslivsdelen kommer han även att träffa premiärminister Narendra Modi under lördagen.

"Det kommer inte bara att vara en överläggning utan de kommer umgås hela lördagen, från invigning på morgonen till middag på kvällen. Statsministern kommer därmed att diskutera viktiga internationella frågor med ledaren för världens snart folkrikaste land", säger Hans Dahlgren.

Tyck till