ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ineko och Brand Factory blir ett

  • Peter Follin är vd för Brand Factory som nu slås ihop med Ineko. Foto: Niklas Larsson

Ineko och Brand Factory, som båda är verksamma inom visuell kommunikation, slår sina påsar ihop. Huvudägare för den nya företagsgruppen blir riskkapitalbolaget Accent Equity.

Den nya koncernen kommer ha en omsättning på omkring 1,3 miljarder kronor med ett rörelseresultat på drygt 100 miljoner kronor. Antalet anställda uppgår till omkring 650 personer varav 450 i Sverige.

Ambitionen med sammanslagningen är att den nya koncernen kommer få en betydligt starkare position på marknaden och ge samordningsfördelar inom flera områden.  

Brand Factory grundades 2003 och levererar tjänster och produkter inom varumärkesprofilering och grafisk produktion. De är verksamma i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Estland. Enligt bolaget är de Nordens ledande företag inom sitt verksamhetsområde.

”Jag ser fram emot sammanslagningen med Ineko. Samgåendet är ett naturligt steg då bolagen utvärderat en gemensam framtid under en längre period. Inekos och Brand Factorys kombinerade erbjudande av kreativa tjänster, IT-lösningar, produktionskapacitet, montagenätverk och djupa kunskap inom flera kundsektorer kommer att bli unikt på den nordiska marknaden”, säger Peter Follin, vd för Brand Factory i ett pressmeddelande.

Ineko är en Sverigefokuserad fullserviceleverantör som driver både tryckeri, reklam- och produktionsbyrå. Därmed kan de leverera allt ifrån idé till färdiga produkter som trycksaker och butikskommunikation. Bolaget har produktionsenheter i Stockholm, Göteborg och Malmö med huvudkontoret lokaliserat i huvudstaden.

”Utvecklingen av vårt erbjudande inom storformatsproduktion och mot detaljhandelskedjor har varit centrala delar av Inekos strategi under de senaste åren Tillsammans med Brand Factory tar vi nu stora kliv framåt i denna utveckling, samtidigt som vi adderar ett brett utbud av kompletterande tjänster och produkter som vi kan erbjuda våra kunder”, säger Joakim Bergman, vd för Ineko.

Riskkapitalbolaget Accent Equity har varit har varit majoritetsägare i Ineko sedan 2013 och kommer vara huvudägare i den nya företagsgruppen med nuvarande ledning som delägare.  

Tyck till