ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Grabau: Billig aktie bakom återköp

Det huvudsakliga skälet till Kinneviks återköpsbeslut är att aktien är väldigt billig.

Det säger vd Lorenzo Grabau till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen, och nämner att värdet av Kinneviks olika innehav har fallit med 30-40 procent under de senaste tre månaderna trots att verksamheterna har gått fortsatt bra.

"Den huvudsakliga drivkraften för oss är att aktien är väldigt billig", säger han.

Substansrabatten anger han till "sannolikt 18-20 procent" dagen före bokslutsrapporten beroende på hur man mäter, en ökning mot 13 procent vid årsskiftet.

Lorenzo Grabau tonar dock ned betydelsen av denna ökning, och svarar svävande på om återköpsbeslutet hade fattats även om rabatten stannat på årsskiftesnivån.

"Det är svårt att spekulera i vad vi hade gjort under andra omständigheter, men vi känner oss bekväma med att aktiepriset ligger på attraktiva instegsnivåer nu", säger han.

Återköpet på 500 miljoner kronor under sex veckor kommer att genomföras genom att köpa så lite aktier som möjligt varje dag, för att minimera programmets påverkan på aktiekursen, förklarar han.

En bank har uppdragits att sköta återköpet (vilken avböjer Lorenzo Grabau att nämna), och mandatet ligger på "upp till 500 miljoner kronor".

"Vi hoppas nå 500 miljoner kronor, men vi kontrollerar inte processen utan förlitar oss på tredje part", säger han.

Tyck till