ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Exprinsessans hus till salu

  • Foto: TT

Den tidigare prinsessan Alexandra flyttar från lyxvillan som hon fick i apanage av det danska hovet i samband med skilsmässan från prins Joachim. Om bostaden säljs för utropspriset förväntas hon göra en stor vinst, skriver Expressen.

Grevinnan Alexandra säljer huset på Østerbro som hon fick av det danska hovet efter skilsmässan från prins Joachim, enligt Expressen. 2014 värderades bostaden till över 11 miljoner kronor, men den tidigare prinsessan begär mer än det dubbla. Utropspriset för den exklusiva bostaden är över 30 miljoner kronor.

"Jag kan bara bekräfta att egendomen är till salu, annars kan jag inte uttala mig", säger mäklaren Kristian Lützau till boliga.dk, enligt Expressen.

Tvåplansvillan, som är byggd 1904, har åtta rum på totalt 356 kvadratmeter och har tidigare använts som ambassad. Alexandra har bott i villan sedan 2005 och bor kvar sedan skilsmässan med Martin Jørgensen 2015.

Om huset säljs till utropspriset, eller mer, gör hon sannolikt en stor vinst. Enligt fastighetsregistret finns det enbart ett lån på cirka nio miljoner kronor, skriver Expressen.

Jämför bolån - hitta bästa möjliga ränta (Extern tjänst)

Tyck till