ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Elon Musk har ett dåligt börsår

  • Foto: TT
Entreprenören Elon Musk gör förluster på börsen just nu. Anledningen är de svajiga aktiepriserna i företagen Tesla och Solarcity som han är majoritetsägare i, skriver CNN.

Elon Musk har hittills haft ett dåligt ekonomiskt år. Han har totalt förlorat 3 miljarder dollar, motsvarande 25 miljarder kronor på grund av de svajiga aktiepriserna i bolagen Tesla och Solarcity, i vilka han är majoritetsägare, enligt CNN.

Tesla har rasat över 35 procent under året på grund av försenad produktion av bilmodellen Model X SUV och oro för att det låga bensinpriset ska få efterfrågan på elbilar på fall. Elon Musk äger 22 procent av bolaget som var värderat till 6,8 miljarder dollar, motsvarande 57 miljarder kronor, vid början året och nu är värderat till nära 40 miljarder kronor, skriver CNN.

Solarcity meddelade i tisdags att bolaget förväntas göra större förlust än väntat under det fjärde kvartalet och att antalet installationer av solpaneler sannolikt kommer att minska. Bolaget har backat 60 procent i år, enligt CNN. Elon Musk äger 22 procent av bolaget och investeringen, som vid början av året värderades till nio miljarder kronor eller 1,1 miljarder dollar, är nu värd cirka tre miljarder kronor, 390 miljoner dollar skriver CNN.

FACTORING: Låt bankerna slåss om dig som kund. (Extern tjänst)

Tyck till