ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Boeing gör sig av med personal

Ökad konkurrens tvingar den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing att dra ned på personalen. Vid en intern presentation angav Ray Conner, vice ordförande för Boeing och vd för dess enhet Boeing Commercial Airplanes, att beslutet initialt omfattar chefstjänster, skriver Wall Street Journal.

Enligt en talesperson tänker Boeing använda sig av frivilliga avgångar som uppsägningsmetod.

Boeing har på sistone börjat tappa marknadsandelar mot främsta rivalen Airbus och nya uppstickare från Kina. Den ökade konkurrensgraden har gjort att Conner vill se Boeing fatta beslut om att börja med att utveckla ett helt ny jetflygplan, och det redan i år.

Airbus tog hem orderkampen för 2015. Totalt mottog den europeiska flygplanstillverkaren 1.036 nettoorder under det gångna året, ett utfall som till och med överträffade bolagets egna förväntningar. För Boeings del uppgick antalet beställningar vid slutet av 2015 till 768 stycken. En tröst var att leveranserna var högre än de hos Airbus.

Tyck till