ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 25 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Även ordförande och Arne Karlsson lämnar Fortnox

Även Fortnox styrelseordförande Leif Johansson och ledamoten Arne Karlsson lämnar det NGM-noterade programvarubolaget efter meningsskiljaktigheter.

Det bekräftar Leif Johansson för Nyhetsbyrån Direkt efter att bolaget på onsdagen skickat ut ett pressmeddelande om att vd Sara Arildsson sagt upp sig från vd-tjänsten.

"Vi har avböjt eftersom vi har olika uppfattningar i bolagsstyrningsfrågor och sedan är det lite kopplat till framtida strategifrågor. Men det är ingen konflikt, utan vi har olika uppfattningar", säger Leif Johansson som därmed anger samma skäl att lämna bolaget som vd:n gjorde i onsdagens pressrelease.

Informationen om att Leif Johansson och Arne Karlsson avböjer omval fanns även med i den delårsrapport som bolaget släppte i måndags, dock först på sidan fem.

Leif Johansson vill inte berätta vem som har en annan åsikt än honom, Arne Karlsson och den avgående vd:n men antyder om att det handlar om den största ägaren Olof Hallrup (med 23 procent av aktierna).

"Det handlar governance, om hur man styr och leder ett bolag. Det är inget ovanligt i ett entreprenörsdrivet bolag", säger Leif Johansson som inte vill svara på frågan om han tycker att storägaren lägger sig i det operativa arbetet för mycket.

Såväl Leif Johansson som Arne Karlsson har en bakgrund på Ratos. Leif Johansson som vice vd och operativ chef under 20014-2013 och Arne Karlsson som vd mellan 1999-2012 och därefter styrelseordförande.

Leif Johansson ägde drygt 543.000 aktier i Fortnox, motsvarande 0,9 procent av bolaget, vid årsskiftet enligt ägartjänsten Holdings. Arne Karlsson ägde 500.000 aktier vid samma tidpunkt.