ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Vd:n som prickar rätt när börsen rasar

  • Johan Forssell, vd på Investor. Foto: Jack Mikrut

När börsen rasar, då köper Investors vd Johan Forssell aktier. Och han lyckas med tajmingen gång efter gång.

I teorin låter det kanske lätt att köpa aktier när börsen rasar. I praktiken är det betydligt mer svårtajmat. Men en som lyckas gång efter gång är Investors vd Johan Forssell.

På tisdagen, den nionde februari, köpte Johan Forssell A- och B-aktier i Investor för över en miljon kronor, visar data från ägartjänsten Holdings. Under måndagen och tisdagen hade Stockholmsbörsen fallit med över 5  procent. Under samma period föll samtidigt Investors A- och B-aktie med sammanlagt 5,2 procent respektive 4,4 procent.

På onsdagen, när Johan Forsells insynsköp rapporterades in till Finansinspektionen, steg Stockholmsbörsen med nästan 2 procent. Båda Investoraktierna rekylerade även uppåt över 2 procent.

Det är inte första gången som Johan Forssell tajmar in en nedgång. Börsras i Kina utlöste den 24 augusti i fjol ett ras på Stockholmsbörsen som backade med 4,5 procent. För Johan Forssell innebar det köpläge. Han köpte under den dagen A-aktier i Investor, som backade med 3,5 procent den 24 augusti, för över 1,1 miljoner kronor. Dagen efter studsade både Investor och Stockholmsbörsen tillbaka och steg med 3,5 procent respektive 3,7 procent.

Värt att notera är att för att hitta en enskild dag då Stockholmsbörsen rasade lika mycket som den 8 februari i år respektive 24 augusti 2015 måste man gå tillbaka till hösten 2011.

Gången innan det, den 15 juni 2015, köpte han A-aktier i Investor för strax över 900.000 kronor. Den dagen föll aktien med 2,9 procent. Dagen efter rekylerade den uppåt med en procent.

Ingen vet var börsen tar vägen. Men nästa gång den rasar kan det kanske vara värt att slänga ett öga på Johan Forssell och se hur han agerar.

Tyck till