ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Unionen flaggar för SAS-strejk

Unionen varslar om strejk på Global Employer Company, GEC, som flyger inrikesflyg under SAS namn. GEC har bildats av brittiska Flybe som har anlitats av SAS för att flyga vissa av deras regionallinjer.

Varslet gäller total arbetsnedläggelse och blockad av samtliga arbetsuppgifter som utförs av Unionens medlemmar vid GEC, på flygningar till och från Arlanda. Konflikten bryter ut den 22 februari om inte avtal träffats innan dess.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till konfliktvarslet är att Unionens medlemmar på företaget är överens om att de vill ha kollektivavtal för att få avtalsenliga löneökningar och garanterade pensionsavsättningar.

"Unionens medlemmar på GEC vill ha kollektivavtal. De har rätt till avtalsenliga löner, garanterade pensionsavsättningar och försäkringar som branschen i övrigt har. Jag hoppas att vi ska komma överens med arbetsgivaren utan att behöva gå till konflikt", säger Niklas Hjert, Unionens förhandlingschef i pressmeddelandet.

GEC flyger inrikesflyg för SAS räkning mellan Arlanda och Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall-Timrå, Åbo, Vasa och Tampere-Pirkkala.

Företaget har 30 kabinanställda varav alla är medlemmar i Unionen.

Unionens avtalsförslag innebär 18.387 kronor per månad i ingångslön för en person utan erfarenhet, GEC accepterar 16.895 kronor. För en person med fyra års erfarenhet anger avtalet 22.901 kronor, GEC accepterar 17.738 kronor.

Anna Sundström, 08 5861 6376 mailto:anna.sundstrom@six-group.se www.blogg.six.se @SIXNyheter SIX News