ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Swedish Match bjuder på extrautdelning

  • En dosa snus från Swedish Match. Foto: TT
Swedish Match planerar att överföra försäljningsintäkten från börsintroduktionen av det delägda cigarrbolaget STG till sina aktieägare. Bolagets styrelse avser därför att föreslå en extra utdelning om 12 kronor per aktie i tillägg till den ordinarie utdelningen som kommer att föreslås till årsstämman 2016.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Swedish Match förväntar sig att kapitalvinsten från STG-transaktionen kommer att överstiga 500 miljoner kronor och är ej föremål för beskattning. Kapitalvinsten kommer att redovisas i bokslutet för det första kvartalet 2016.

Jämför aktiedepåer - hitta lägsta courtaget (Extern tjänst)

Tyck till