ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Storägare står bakom Sundström

  • Foto: TT
Det kunde ha skötts snyggare, men förtroendet för Sundström kvarstår. Det säger några av de största aktieägarna i Swedbank, efter ett möte med ledningen.

Beskedet att Swedbank-vd:n Michael Wolf sparkas överraskade många aktieägare. Efter ett möte mellan styrelseordförande Anders Sundström och representanter för de största aktieägarna kvarstår förtroendet för Sundström. Vid mötet närvarade också den tillförordnade vd:n Birgitte Bonnesen.

"Det var ingenting nytt utöver det som har rapporterats i media. Det viktiga för mig var att lyssna på den tillförordnade vd:n. Hon gav ett bra intryck", säger Ramsay Brufer, ägaransvarig på pensionsbolaget Alecta, som är tredje största ägare i Swedbank.

"Man kan alltid önska att det skulle skett på ett annat sätt. Nu valde man det här sättet. Det viktiga nu är att banken har en ledning som kan fortsätta arbetet utan avbrott och det har man", säger han.

Ramsay Brufer anser att Michael Wolf gjort ett mycket bra arbete som vd, men litar på att beslutet att sparka honom var rätt.

"Det är styrelsens ansvar och vi har fullt förtroende för den styrelsen", säger Brufer, som själv sitter i valberedningen.

Om kritiken mot Sundström säger han att det är skillnad på att sitta i styrelsen och att vara operativt ansvarig.

Även största ägaren Folksam står bakom ordföranden.

AMF:s ägaransvarige vill inte kommentera mötet.

Tyck till