ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Ordkrig om ryska flygbombningar

  • Vladimir Putin, Rysslands president. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP
Ryssland tillbakavisar anklagelser från USA om att de ryska flygbombningarna har skapat en humanitär kris i Syrien, och kontrar med att det är Västländerna som eldar på problemen.

Uppgifterna om att Ryssland använder ostyrda bomber i Syrien är "totalt ogrundade", enligt en talesperson för det ryska utrikesdepartementet. Även påståendet att de ryska bombningarna tvingar flyktingar mot Europa är ogrundad kritik, och att det är Rysslands fel att samtalen om en fredsplan för Syrien har floppat är en "ren lögn", enligt talespersonen.

Hittills under den syriska regimens rysstödda offensiv i Aleppoprovinsen i har minst 500 personer dödats, däribland ett dussintal civila. Det uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien. Bland de döda finns 23 barn.

Attacken som inleddes i början av februari beskrivs som en vändpunkt i kriget till regimens fördel.

 

Tyck till