ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

New York-finans: Teknik leder rekylen upp

En återhämtning kunde skönjas i den inledande onsdagshandeln på Wall Street, som har ett antal minusdagar i bagaget. Den senaste tidens slagpåsar finans och teknik tog täten medan energi höll tillbaka index, samtidigt som ett Fed-tal utvärderades.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,6 procent till nivån 16.118. S&P 500 steg 1 procent till 1.871, medan tekniktunga Nasdaq Composite ökade 1,7 procent till nivån 4.340.

Omkring 140 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 280 miljoner aktier omsatts.

Onsdagens emotsedda tal från Janet Yellen innehöll dystra utsikter om marknadsturbulensen som riskerar att minska sannolikheten för att räntehöjningarna kommer i den takt som tidigare antytts. Reaktionen på marknaden var marginell med amerikanska terminer som föll tillbaka något efter talet.

"Om marknaden börjar tro att en räntehöjning i mars är utesluten ökar chanserna till ett börsrally. Fed-talet leder dock inte fokus bort från den oro som finns i marknaden, men nervositeten kan nog minska", sade Michael James, på Wedbush Securities i Los Angeles, till Bloomberg News.

På europeiskt börsgolv rusade Deutsche Bank drygt 8 procent på mediauppgifter om att banken ska köpa tillbaka stora mängder obligationer. Detta gav en skjuts till hela banksektorn, bland annat ökade Bank of America 1 procent vilket bidrog till indexuppgången.

Tekniksektorn som innehåller många indextungviktare inledde också onsdagen starkt. Microsoft, Apple och Google var samtliga upp cirka 1 procent vardera.

På rapportfronten backade Disney 4 procent trots en högre vinst än väntat. Det som tyngde aktien var oro för krympande vinster i dotterbolaget ESPN och andra kanaler.

Efter stängning ska Tesla, Cisco och Twitter skaka hand med verkligheten i form av rapportsläpp.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 1 punkt till 1,74 procent.

Tyck till