ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Väntas öppna upp

Börserna ser ut att öppna onsdagen uppåt i USA, efter att ha stängt med nära oförändrat på tisdagskvällen.

Terminerna föll dock tillbaka något före öppning, när Fedchefen Janet Yellens tal inför representanthusets finansutskott publicerades. Talet innehöll dystra utsikter om marknadsturbulens som kan minska sannolikheten för att räntehöjningarna kommer i den takt som tidigare antytts.

"Finansiella förhållanden i USA har den senaste tiden blivit mindre stödjande för tillväxten. Denna utveckling om den visar sig bli ihållande kan tynga utsikterna för den ekonomiska aktiviteten och för arbetsmarknaden", sade Fedchefen i talet.

I Europa steg de ledande börserna och bland de sektorer som gick starkast fanns bankerna, som hämtade sig efter de senaste dagarnas oro.

Med en knapp halvtimme kvar till USA-börsernas öppning noterades terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 upp 0,6-0,7 procent, medan terminen för Nasdaq 100 steg 1,3 procent.

Time Warner har redovisat ett justerat resultat på 1:06 dollar per aktie, vilket var 5 cent högre än konsensus. Intäkterna var däremot lägre än analytikernas prognoser och bolagets verksamhet inom kabel-tv förlorar kunder, vilket fick aktien att tappa mer än 8 procent inför öppningen.

Även Disney överträffade analytikernas förväntningar för kvartalets resultat och en bidragande orsak till resultatet var framgångarna för den senaste Stjärnornas Krig-filmen. Aktien tyngdes dock av oro för krympande vinster i dotterbolaget ESPN och andra kanaler, och backade med över 5 procent i förhandeln.

Oljebolaget Hess har lagts till på Goldman Sachs så kallade "conviction buy"-lista, med motiveringen att bolaget har bra likviditet, betydande expansionsmöjligheter och är väl positionerat om oljepriset hämtar sig. Aktien steg drygt 2 procent inför öppningen.

Tyck till