ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Bank och teknik lyfter

Några timmar in i onsdagens session låg Wall Street på plus, men den initiala uppgången hade mattats något jämfört med öppningen.

Den senaste tidens slagpåsar finans och teknik gick starkt medan defensiva sektorer höll tillbaka index, samtidigt som ett Fed-tal utvärderades.

Kring klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average 0,1 procent upp vid 16.024, medan S&P 500 handlades 0,7 procent högre vid nivån 1.864. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 1,3 procent till 4.323.

Omkring 430 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 970 miljoner aktier omsatts.

"Hon är inte omedveten om vad som händer i den globala ekonomin och på finansmarknaderna. Vidare sade hon att ekonomin förbättras men i en svagare takt än väntat vilket kan fördröja kommande räntehöjningar", sade James Abate, förvaltare vid Centre Funds i New York, till Bloomberg News.

I Frankfurt rusade Deutsche Bank tvåsiffrigt på mediauppgifter om att banken ska återköpa stora mängder obligationer. Det triggade i gång en köpiver i bankaktier globalt vilket lyfte börsindex, bland annat ökade Citigroup 0,9 procent.

Sämre gick det för klassiska defensiva sektorer som telekom och utilities (el-och gasbolag), de enda två sektorerna som är upp sedan årsskiftet i S&P500. Verizon sjönk 1 procent och Duke Energy, som rusat 10 procent sedan årsskiftet backade 1,5 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,72 procent.

Tyck till