ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kylan lyfte modehandeln

Klädhandelns försäljning steg 3,0 procent i januari, mätt i löpande priser, jämfört med samma månad föregående år. Skohandeln steg 8,8 procent.

Det visar Svensk Handel Stils (Sko & Textilhandlarnas) Stilindex över försäljningsutvecklingen.

Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil, säger i en kommentar att snön och kylan som slog till under månaden lyfte försäljningen för modehandeln och detta trots en svag inledning och en försäljningsdag mindre.

"Framför allt skor, som är ännu mer väderberoende än kläder, fick en rejäl skjuts uppåt där de hittills osålda varmfodrade skorna gick åt. Mycket såldes dock till reapris varför marginalerna var dåliga. Bra för konsumenterna men mindre bra för butikerna",sade Mikael Sandström.

Tyck till