ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Iran rustar upp robotsystemet

  • Bild från det iranska försvarsdepartementet, sägs visa en robotuppskjutning inom Emad-systemet. Foto: AP

Iran planerar att uppgradera sitt robotsystem Emad, säger försvarsminister Hossein Dehghan enligt den iranska nyhetsbyrån Fars. Den nya roboten provsköts i oktober och ska bland annat ha förbättrad precision.

Iran menar att den är en del av landets konventionella försvarssystem, men USA befarar att Emad kan utrustas med kärnvapenstridsspetsar och har infört sanktioner mot flera individer och företag med kopplingar till det nya robotsystemet.

Samtidigt ska landet kommande månaderna ta emot ett nytt luftförsvarssystem från Ryssland, enligt Dehghan. Den avbrutna affären har återupptagits efter att de långvariga internationella sanktionerna mot Iran lyfts, då landet gått med på att begränsa sitt kärnenergiprogram.

Tyck till