ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Brett uppåt med bank som bränsle

Europabörserna rekylerade i onsdagshandeln efter den senaste tidens tapp. Den breda återhämtningen leddes av bankerna och i synnerhet Deutsche Bank.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50-index 2,1 procent högre och franska CAC 40 var upp 1,8 procent. DAX steg 1,7 procent efter att ha sjunkit sju dagar i följd.

"När det känns riktigt dåligt är det ofta ett bra köpläge. Bankaktier är lågt värderade. Dock befinner vi oss mitt i en förtroendekris, varför jag tror att en längre börsuppgång är avhängigt centralbanker och global makrodata", sade Kevin Lilley, förvaltare vid Old Mutual Investors i London, till Bloomberg News.

Deutsche Bank steg 11 procent i Frankfurt på mediauppgifter om att banken planerar att köpa tillbaka stora mängder obligationer för att stärka aktiekursen. Köpivern spred sig över Europa och till Wall Street med brett stigande aktiekurser för bankaktier som gått svagt sedan årsskiftet.

Smurfit Kappa rusade 13 procent efter en rapport som var i linje med förväntningarna. Dock meddelade förpackningstillverkaren att den totala efterfrågan är fortsatt god, vilket marknaden gillade.

Tyck till