ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Eminence Capital blankar Fingerprint

  • Foto: TT

En ny blankare har dykt upp i Fingerprint Cards. Eminence Capital har blankat 0,69 procent av aktierna i bolaget.

Eminence Capital saknade tidigare blankningsposition i aktien i Fingerprint Cards. Enligt data från ägartjänsten Holdings har de nu blankat 0,69 procent av aktierna i Fingerprint Cards. När en någon har blankat mer än 0,5 procent av aktiekapitalet måste det rapporteras till Finansinspektionen. 

Drygt 9,8 procent av aktierna i Fingerprint Cards är nu blankade. Största blankaren är Coatue Management som har blankat 2,93 procent av aktierna.

Fingerprint Cards har 2016 inte börjat på bästa sätt, i alla fall inte sett till aktiekursen. Aktien har backat med drygt 38 procent under året, trots att bolagets senaste rapport var stark och att 2016 ser ut att bli att kanonår för bolaget. Bland annat har golvet i bolagets försäljningsprognos höjts.

Blankning går ut på att man lånar aktier och säljer dem vidare för att sedan köpa tillbaka aktierna. Därefter lämnas aktierna till den som lånade ut dem. Blankaren hoppas då att aktiekursen har gått ned i hopp om att behålla mellanskillnaden.

Tyck till