ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Apple storsatsar på VR

  • Foto: AP
Apple inleder en storsatsning på virtuell verklighet, uppger Business Insider.

VR-tekniken anses vara nästa stora grej inom elektronikbranschen. Men hittills har tekniken inte varit tillräckligt utvecklad för att ta fart på riktigt.

Business Insider säger sig ha hittat flera tecken på att det vanligtvis så hemlighetsfulla Apple nu på allvar ska ge sig in i kampen om den virtuella verkligheten.

Affärssajten pekar på att Apple, som Di Digital skrivit, förstärkt bemanningen och köper upp småföretag specialiserade inom vr-teknologi.

It-giganten har anställt både en expert på 3D-gränssnitt och en av Microsofts tidigare medarbetare, specialiserad på den närliggande Augumented reality-tekniken

Apples senast förvärv inkluderar minst fyra startupbolag som inriktar sig på VR-teknik, tre app- och programutvecklare samt en kameratillverkare.

Applebutiker har också redan börjat sälja en produkt som förvandlar Iphone till ett virtuellt headset, den så kallade View-Master.

Asiatiska komponenttillverkare sprider dessutom rykten om att Iphone 7 ska att ha två separata linser och sensorer, något som ger fler möjligheter för användning av virtuell verklighet.

Därtill har Apple tagit flera patent inom området. Business Insider har sett en ritning av en färdig produktprototyp föreställande ett headset som ser ut att vara väl anpassat för den virtuella tekniken.

Något som ytterligare förstärker antagandena är att företaget nu plötsligt blivit en regelbunden besökare på Stanfords laboratorium för virtuell verklighet. Laboratoriechefen uppger att Apple-folk har besökt honom tre gånger under den senaste månaden. Innan dess var det 13 år sedan.

När vd Tim Cook tillfrågats om företagets ambitioner vad gäller VR-teknologin har svaret varit undanglidande. Men han har svårt att förneka sitt intresse för tekniken.

”Jag tycker tekniken är riktigt häftig och har några intressanta tillämpningar”, har Tim Cook tidigare sagt enligt Business Insider.

Tyck till