ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 16 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Wallenberg prisas av Handelshögskolan

  • Foto: Mikael Andersson/TT

Marcus Wallenberg prisas av Handelshögskolan i Stockholm för sina insatser för högskolan. Därmed blir han den tredje i den mäktiga familjen att belönas med samma pris.

Marcus Wallenberg har tilldelats SSE Research Award för sina insatser för forskningen vid Handelshögskolan i Stockholm enligt ett pressmeddelande.

”Genom sitt engagemang i styrelsen för flera forskningsstiftelser, särskilt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, har han bidragit till att Handelshögskolan, dess institut och enskilda forskare med hjälp av generösa bidrag kunnat bedriva forskning på högsta nivå”, heter det i pressmeddelandet.

Själv studerade Marcus Wallenberg vid Georgetown University i USA där han avlade examen i början av 1980-talet. Han har tidigare varit ledamot i Handelshögskolans direktion.

Mest känd är givetvis Marcus Wallenberg från bolagssfären runt familjen Wallenberg. Han har tidigare varit vd för Investor och sitter i dag i bolagets styrelse. Marcus Wallenberg sitter också i styrelserna för Saab och SEB.

Näringslivsprofilerna duggar tätt bland mottagarna till priset, som instiftades i början på 1990-talet. Marcus Wallenberg är inte ens den första i familjen att få utmärkelsen. Redan 1995 tilldelades Peter Wallenberg samma pris och för sex år sedan gick priset till Jacob Wallenberg.

Tyck till