ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så många av svenskarna vill stanna kvar i EU-samarbetet

  • Foto: TT

Vore det folkomröstning idag skulle 64 procent av EU-medborgarna rösta för att stanna i EU-samarbetet. Det framgår av en Gallup-undersökning. För svenskarna är siffran något lägre där 53 procent skulle rösta för ett fortsatt medlemskap.

Något mindre klart är det vad gällande valuta, där 47 procent av EU-medborgarna föredrar sin nationella valuta. I Sverige föredrar dock åtta av tio att behålla den nuvarande kronan istället för euron. Endast i Storbritannien vill en högre andel behålla sin nationella valuta.

Föga överraskande har Storbritannien flest EU-skeptiker där 43 procent vill lämna EU. Landet står inför en folkomröstning i frågan senare under året.

Tyck till