ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Renault öppnar sin första fabrik i Kina

Den franska biltillverkaren Renault invigde på måndagen sin nya fabrik i Kina och ser gott om tillväxtpotential i landet. Fabriken har byggts tillsammans med Dongfeng Group och sker inom de båda bolagens joint venture Dongfeng Renault, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Initialt har fabriken en kapacitet på 150.000 bilar per år vilket kan dubblas till 300.000 så småningom. Inom kort ska produktionen av Kadjar compact SUV dra igång, följt av en större SUV senare i år.

Renault har varit relativt sena in på bilmarknaden i Kina, men menar att en marknad med 20 miljoner fordon per år innebär en stor potential även framöver. Renault sålde 23.000 bilar i Kina under fjolåret och har därmed varit en relativt marginell aktör.

Tyck till