ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Stängning nära nollan

Wall Street lyckades stänga måndagshandeln kring nollan efter att ha startat sessionen i rött tyngt av oljan och oro kring Kina.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 0,1 procent lägre till 16.448, det bredare S&P 500 var oförändrat vid 1.939 efter att inledningsvis ha varit ned 1 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,1 procent men till 4.620.

Omkring 780 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.800 miljoner aktier omsatts.

Under natten mot måndagen inkom statistik som visade att Kinas officiella inköpschefsindex för såväl industrin som tjänstesektorn sjönk i januari till den lägsta nivån sedan 2012 vilket pressade marknaden i starten. Att WTI-oljan föll 5 procent höll också tillbaka börsen.

Defensiva sektorer som telekommunikation och teknikrelaterat såg dock till att den amerikanska börsen vände minus till oförändrat.

Facebook ökade drygt 2,5 procent. Det sociala nätverket är nu det fjärde mest värdefulla bolaget inom S&P500 efter att det precis passerat Exxon på den punkten.

Ännu bättre gick det för Twitter som rusade 6,7 procent på mediauppgifter om att riskkapitalbolaget Silver Lake eventuellt har "någon sorts affär" i kikaren.

Avslutningsvis stängde Netflix 2,5 procent högre på mediauppgifter om att Apple skulle vilja köpa streamningbolaget. Enligt uppgifter har Apple under en tid haft planer på att ge sig in på området streamad tv.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 3 punkter till 1,95 procent.

Tyck till