ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Microsoftmiljardären förstörde korallrev

  • Foto: TT

Miljardären Paul Allen har förstört ett korallrev i Västindien. Nu väntar dryga böter för miljövännen.

Paul Allen grundade Microsoft tillsammans Bill Gates vilket gjort honom till världens 26:e rikaste person. En del av sin förmögenhet har lagt ner på en enorm lyxyacht, MV Tatoosh som nu lyckats förstöra ett korallrev utanför Cayman Islands i Västindien, skriver Huffington Post.

Skadan uppstod när den 92-meter långa yachten började driva när den låg förankrad i närheten av korallrevet. När ankaret fastnade trasades cirka 1.300 kvadratmeter sönder, hela 80 procent av korallrevet.

Paul Allen själv befann sig inte ombord under händelsen och lägger skulden för det inträffade på hamnpersonalen. Att miljardären, genom sin välgörenhetsstiftelse, sysselsätter sig med att rädda utrotningshotade arter gör situationen extra ironisk.

Nu väntar böter på upp till 600.000 dollar, motsvarande 5,1 miljoner kronor. Det har Paul Allen, 63, råd med. Han har en nettoförmögenhet på 165 miljarder kronor, enligt Forbes. Han äger ett hus och flera tomter på öarna där också Bill Gates har fastigheter.

Tyck till