ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kinaoro och oljetapp tynger i New York

Svag makrostatistik från Kina och ett lägre oljepris fick Wall Street att starta måndagshandeln i rött.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average 0,6 procent ned till 16.364. S&P 500 backade 0,6 procent till noteringen 1.928. Tekniktunga Nasdaq Composite backade samtidigt 0,5 procent till 4.589.

Omkring 180 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 360 miljoner aktier omsatts.

Kinas officiella inköpschefsindex för såväl industrin som tjänstesektorn sjönk i januari till den lägsta nivån sedan 2012. Indexet har nu legat under 50-strecket sex månader i rad, vilket det aldrig tidigare gjort, inte ens under finanskrisen.

"Den svaga kinesiska makrodatan och oljetappet lägger ett lock på marknaden i dag. Jag förväntar mig en positiv start på den nya månaden, men marknaden är fortfarande skakig och februari kommer inte att bli lätt. Fokus ligger på Kina, olja och rapporter", sade Benno Galliker, handlare vid Luzerner Kantonalbank, till Bloomberg News.

Vid sidan av inkommande rapporter fick streamingbolaget Netflix en del uppmärksamhet. Enligt källor till Forbes uppges Apple vara intresserat av att köpa Netflix vars aktie steg drygt 2 procent. Enligt uppgifter har Apple under en tid haft planer på att ge sig in på området streamad tv.

Under veckan ska över 100 av bolagen inom S&P500-index skaka hand med verkligheten i form av rapportsläpp. På måndagen väntas siffror från bland annat Google och leksakstillverkaren Mattel. Tungviktaren Google var upp lätt i det trista börshumöret, medan den sistnämnda backade.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 2 punkter till 1,94 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer