ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Källa: Batra redo att fälla regeringen

  • Anna Kinberg Batra. Foto: Claudio Bresciani/TT

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är redo att fälla regeringen. Det uppger en central källa inom Moderaterna för Aftonbladet.

Det interna trycket ökar på Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Nu uppger en anonym källa inom Moderaterna att partiledaren är redo att lägga fram en gemensam budget tillsammans med de övriga borgerliga partierna och därmed fälla regeringen.

”Läget är så illa nu och samtidigt finns en majoritet i riksdagen som är emot många av regeringens förslag. Men SD ska inte sitta med i en regering och vara med i några förhandlingar”, säger källan till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska Anna Kinberg Batra ligga lågt med hänsyn till Centerpartiet och Liberalerna. Båda partiernas ledare har uppgett att det inte är aktuellt att regera med passivt stöd av Sverigedemokraterna. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sa redan i samband med att regeringen lade fram sin budget i höstas att hon ansåg att allianspartierna bör lägga fram en gemensam budget.

Tidigare i år uppmanade även Rasmus Törnblom, ordförande för de moderata ungdomsförbundet Muf, partiledaren att fälla regeringen. Det fick förbundets andre vice förbundsordförande Bodil Sidén att meddela sin avgång i protest mot kraven i en debattartikel i Di.

Det är inte bara ungdomsförbundet som pressar Anna Kinberg Batra att fälla regeringen. Samma krav har hörts från flera distrikt. I en kartläggning som SVT genomfört anger 80 procent av de tillfrågade moderata kommunpolitikerna att de vill att allianspartierna lägger fram en gemensam budget.

Tyck till