ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fler skaffade husvagn i januari

Husvagnsregistreringarna i Sverige var i januari 49 stycken, jämfört med 31 motsvarande månad i fjol.

Sifforna innebär dock ingen säkerställd uppgång, enligt Husvagnsbranschens riksförbund (HRF).

"2016 års januarisiffror visar förvisso betydligt fler nyregistrerade husvagnar än januarisiffrorna 2015. Detta beror dock huvudsakligen på att det för ett år sedan fanns ett stort antal husvagnar som registrerades i oktober 2014, utan att vara sålda till kund, och det var i första hand dessa vagnar som såldes under fjolårets första månader", skriver HRF i ett pressmeddelande.

Enligt HRF är en jämförelse med januari 2013 och januari 2014 mer relevant. Då nyregistrerades 55 respektive 52 vagnar.

Registreringarna av husbilar uppgick i januari 2016 till 38 stycken (49). Att antalet nyregistrerade husbilar sjunkit något, beror delvis på en drastisk minskning av privatimporten. En jämförelse med åren 2013 och 2014 (35 enheter vardera året) visar på en försiktig ökning jämfört med dessa år, anger HRF.

Kabekoncernen hade en marknadsandel på husvagnar på cirka 39 procent i Sverige under 2013. På husbilar var motsvarande siffra cirka 17 procent.

Tyck till