ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Drömbesked för Indiska

  • Indiskabutik i Stockholm. Foto: TT

Indiska har vunnit en viktig seger i kampen för överlevnad. Branschsajten Market avslöjar nu att butikskedjans skulder skrivs ned kraftigt. 

”Fordringsägarna godkänner en rekonstruktion”, säger advokaten Kent Hägglund till Market.

Market har tidigare rapporterat om att Indiska har skulder på drygt 123 miljoner kronor och att man velat erbjuda de oprioriterade fordringsägarna ett 25-procentigt ackord. Borgenärssammanträdet är nu klart och det blev goda nyheter för Indiska.

"Fordringsägarna ansåg att de föreslagna åtgärderna är relevanta och tillstyrkte fortsatt rekonstruktion. Det är givetvis ett mycket glädjande besked för såväl bolaget som de anställda", säger Kent Hägglund till Market.

Han och den nye vd:n David Rönnberg har tagit initiativ för att kapa kostnader vilket betyder att åtta olönsamma butiker ska läggas ned. På huvudkontoret ska det också dras ned på personal. En satsning på e-handel ska även lyfta försäljningen.

Indiska meddelade i början på året att man ansökt om rekonstruktion. Bolaget har inte publicerat någon rapport för 2015 men 2014 gjorde Indiska en förlust på 6,5 miljoner kronor. 

Tyck till