ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Texas Instruments lägger ned förvärvsförsök

Texas Instruments och Analog Devices tänker inte fortskrida med sina planer på ett tänkt förvärv av Maxim Integrated Products. Meningsskiljaktigheter kring priset beskrivs som bakomliggande orsak, enligt källor med insyn i frågan. Det rapporterar Bloomberg.

De avbrutna planerna från Texas Instrument och Analog Devices beskrivs dock inte ha stoppat San Jose-baserade tillverkaren av analoga chip med att leta efter nya affärsmöjligheter.

Enligt uppgift tittar Maxim tillsammans med Goldman Sachs efter nya strategiska alternativ, där nya försök till en försäljning av hela bolaget inte utesluts. Egna förvärv av mindre sektorkollegor sägs också finnas på agendan.

Nyheten om att inget affär blir av fick samtliga tre bolagens aktier på fall under fredagen. Störst nedgång noterades Maxim för med 5,6 procent, följt av Texas Instruments med 2,6 procent och Analog Devices med 0,9 procent.

Tyck till