ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Philips och Osram redo för bud

Private equity-firmor uppges stå på rad när auktionsrundorna för två av Europas främsta belysningsenheter inleds under innevarande månad, skriver Reuters.

Det handlar om Philips belysningsenhet och tyska sektorkollegan Osrams traditionella lampverksamhet som står till förfogande för ett antal köpintressenter. Den förstnämnda verksamheten sägs komma att erhålla bud från ett konsortium bestående av KKR, CVC och Onex.

Suget efter Philips enhet har potential att utvecklas till en strid då även rivaliserande Bain, Apollo och Blackstone håller på att förbereda egna bud. Ett antal aktörer från Kina sägs också komma att framlägga egna bud.De inblandade parterna lär värdera Philips belysningsenhet till 7-8 miljarder dollar, uppger källor med insyn i frågan.

För Osrams del väntas bud ramla in från bland annat den kinesiska tillverkaren av LED-produkter, MLS. Övriga deltagare lär inkludera ett konsortium bestående av Kina-baserade Foshan och utköpsbolaget Bain.

Prislappen för Osrams lampverksamhet kan vid en potentiell affär uppgå till 500 miljoner euro, säger källor med insyn i frågan.En talesman för Osram har bekräftat att auktionsrundan är igång, medan Philips har avböjt att kommentera.

Tyck till