ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Harrison Ford är Hollywoods nya kassakung

  • Foto: TT

Kassasuccén Star Wars: The Force Awakens har gjort att Harrison Ford numera kan titulera sig som den mest inkomstbringande filmstjärnan i USA:s historia, en plats som tidigare innehades av Samuel L. Jackson.

Enligt siffror från Box Office Mojo har framgångarna med den sjunde upplagan i filmserien gjort att Ford toppar listan med 4.7 miljarder dollar. Samuel L. Jackson följer hack i häl med 4,6 miljarder dollar, skriver Business Insider.

Den nuvarande toppställningen kan komma dock att förändras med tanke på alla de filmprojekt som väntar de båda skådespelarna. Harrison Ford har en femte upplaga av Indiana Jones på gång, såväl som en ny version av Blade Runner. Väntar gör även en till Star Wars-rulle. För Samuel L. Jacksons del stundar nya filmversioner av Tarzan och King Kong. Samuel L.

Jackson medverkar för övrigt i Tarantinos bioaktuella The Hateful Eight.Bakom toppduon placerar sig Tom Hanks på en tredje plats med 4,3 miljarder dollar. Bland det motsatta könet är det Cameron Diaz som leder ligan med 3 miljarder dollar.

Tyck till