ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Chipotle åker på stämning

Chipotle har blivit föremål för en grupptalan efter att bolaget vilselett investerare kring livsmedelssäkerheten.

Bolaget skall bland annat ha undvikit att avslöja att dess kvalitetskontroller inte överensstämde med gällande konsument- och säkerhetslagar på arbetsplatsen, skriver Fortune.

I stämningsansökan, som lämnades in under fredagen av investeraren Susie Ong, framgår det att Chipotles kvalitetskontroller var otillräckliga för att skydda konsumenternas och de anställdas hälsa.Bolaget anklagas också för att ha gett offentliga uttalanden som i grund och botten var falska.Chipotle har haft ett riktigt tufft år bakom sig, där matförgiftning vid bolagets restauranger har varit i princip huvudtemat.

De negativa konsekvenserna av det hela har inneburit en fallande aktiekurs på hela 45 procent sedan toppnivån i oktober, och nu senast under veckan även en federal stämning som en del av ett tidigare salmonellautbrott i Kalifornien i augusti.Denver-baserade Chipotle grundades 1993 och driver idag 1.831 restauranger i USA.

Tyck till