ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Apple och Google vill åt NFL

IT-duon Apple och Google sägs föra samtal med den amerikanska proffsligan NFL om streamingrättigheter för samtliga matcher som är schemalagda att hållas i London under nästa säsong. Det skriver Reuters.

Enligt uppgift är det ännu oklart ifall NFL tänker sälja rättigheterna i form av ett paket eller varje match enskilt för sig. Hur mycket ligan efterfrågar för sändningarna framgår inte heller.

Yahoo var senaste aktör att streama en NFL-match som hölls i London. IT-bolaget fick punga ut 20 miljoner dollar för matchen mellan Buffalo Bills och Jacksonville Jaguars i oktober förra året, en tillställning som sågs via stream av 15,2 miljoner vid en viss tidpunkt.

En tredjedel av tittarna till den matchen var bosatta utanför USA.NFL tänker hålla tre matcher i London under säsongen 2015/16. Det handlar om matcherna mellan Indianapolis Colts och Jacksonville Jaguars den 2 oktober, New York Giants mot St. Louis Rams den 23 oktober och den mellan Washington Redskins och Cincinnati Bengals som är schemalagd för veckan därpå, den 30 oktober.

Tyck till