ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Usel start för Fingerprint

  • Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Biometribolaget Fingerprint Cards har haft en usel start på börsåret 2016.

Fingerprint Cards avslutade ett makalöst 2015 med att rusa 13 procent sista handelsdagen. Det sista rycket gjorde att bolagets uppgång i fjol summerade till nästan 1.600 procent.

Men 2016 har hittills varit trist för aktiägarna. Efter lunch på fredagen backar Fingerprint Cards 3 procent till 487 kronor och är sämsta aktien i storbolagsindexet OMXS30.

Fingerprint Cards har därmed tappat 17,5 procent under årets första börsvecka, mest av alla storbolag.

Fingerprint Cards har haft en intensiv start på det nya året. I tisdags meddelade bolaget att det gör en inbrytning inom fordonsindustrin. En bolagspartner kan redan på bilsalong i Detroit nästa vecka visa upp en lösning där Fingerprints sensor ingår. Bolaget förväntar sig dock inte några ” substantiella intäkter” under 2016 från det nya marknadssegmentet.

Senare har bolaget meddelat att dess sensorer finns i tre nya kinesiska mobiltelefoner samt i en surfplatta från Huawei.

Men det har också kommit dåliga nyheter. Amerikanska hedgefonden Cadian Capital är tillbaka som storblankare i Fingerprint och har blankat 0,65 procent av aktierna i bolaget och räknar alltså med att aktien ska backa.

Samtidigt har Fingerprints teknikchef sålt 80.000 aktier i bolaget. Han har dock kvar 313.025 aktier, enligt Finansinspektionens insynslista.

Tyck till