ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Turisthotell i Egypten attackerat

  • Hotellet Bella Vista i Hurghada har utsatts för en attack. Foto: TT

En svensk skadades när två beväpnade gärningsmän gick till attack mot ett hotell i den egyptiska turistorten Hurghada vid Röda havet.

Researrangören Apollo, som har gäster på hotellet Bella Vista där attacken skedde, bekräftar att en av bolagets svenska gäster skadades:

"Det är en man som har skadats", säger Peter Browall, Sverigechef vid Apollo som har 90 gäster på hotellet: svenskar, danskar och norrmän.

Enligt svenska medier som varit i kontakt med sjukhuset där mannen vårdas är skadorna ytliga.

Men uppgifterna om antalet skadade och deras nationaliteter varierar. Svenska utrikesdepartementet bekräftar att en svensk skadats, men vill inte lämna några fler detaljer. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar om en skadad dansk och en tysk. AFP talar om två australier och en svensk.

Uppgifterna går också isär om själva händelseförloppet. Reuters uppger att de två gärningsmännen var beväpnade med skjutvapen och kniv och att en av dem dessutom var försedd med ett självmordsbälte. Egyptens inrikesminister säger däremot att de inte hade annat än knivar.

Attentatsmännen uppges ha kommit till hotellet via havet och skottlossningen ska ha ägt rum vid hotellentrén.

Ögonvittnen berättar för egyptiska mediebolaget al-Ahram att de två gärningsmännen dödades vid attacken. Enligt nyhetskanalen al-Arabiyya är attacken avvärjd och samtliga gärningsmän "oskadliggjorda".

Fritidsresor har 424 svenska resenärer i Hurghada och Ving 216.

"Vi har inga gäster på det (angripna) hotellet. Våra hotell ligger en bit därifrån", säger Leyla Öfwerström vid Fritidsresors pressjour.

Inte heller Ving har några gäster på det hotellet.

"På hela destinationen Hurghada har vi 216 svenska gäster", säger Barbro Holmberg vid Ving.

Av dem bor merparten utanför Hurghada.

Tyck till