ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Taiwan minskade exporten för elfte månaden i rad

Taiwan, som är en stor leverantör av bland teknik, minskade sin export i december. Det var elfte månaden i rad som ö-riket minskade exporten, skriver Marketwatch.

Bakgrunden är en svag global efterfrågan och inbromsning av Kina. Exporten i december minskade med 11,3 procent till 22,06 miljarder dollar. Ekonomerna hade räknat med en nedgång om 11,6 procent, enligt Wall Street Journal.

Nedgången har dock mattats jämfört med november då exporten dök med hela 16,9 procent. Elektronik, som är landets viktigaste exportvara med en andel på 35 procent, backade med 7,3 procent, vilket alltså var bättre än övrig industri. De största exportmarknaderna för Taiwan är Kina och Hongkong. Dit minskade exporten med 16,4 procent.

FACTORING: Låt bankerna slåss om dig som kund. (Extern tjänst)

Tyck till