ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så ror du i hamn jobbet

  • Foto: Colorbox

Under de första veckorna på året är det många som söker nytt jobb. Genom att förbereda dig inför ett möte med en framtida arbetsgivare kan jobbet bli ditt. 

En av frågorna som du bör vara förberedd att svara på är:"Varför bör vi anställa dig?", skriver Business Insider.  Enligt Lynn Taylor, expert på arbetsplatser, är det den fråga som ger dig bäst förutsättningar att sälja in dig själv.

"Men eftersom den är så bred kan den leda dig fel om du inte är konkret", säger hon. 

När arbetsgivare ställer frågan gör de det för att du ska övertyga dem om att du är bäst lämpad för jobbet. För att ge ett bra svar måste du läsa på om arbetsgivaren och arbetsbeskrivningen. Utifrån de förutsättningarna kan du anpassa ditt svar efter dina erfarenheter och och deras behov.

"Det här är din möjlihet att säga 'Du behöver X, och jag är bäst lämpad för jobbet på grund av Y'. Du vill dels uttrycka att du är ett säkert val med minimal risk. Dels att du är ett bra val", säger Lynn Taylor.

Pusha ditt CV på flera jobbsidor med DI KarriärPush (Extern tjänst)

Tyck till