ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Panasonic storsatsar i Teslafabrik

Panasonic kommer att plöja ned upp till 1,6 miljarder dollar, motsvarande drygt 13,5 miljarder kronor, i den avancerade batterifabrik som bolaget håller att inrätta i samarbete med elbilstillverkaren Tesla Motors. Det beskedet gav bolagets direktör Kazuhiro Tsuga i samband med CES-mässan i Las Vegas, skriver Wall Street Journal.

Anläggningen, som kommer att vara situerad i Las Vegas egna delstat Nevada, förväntas kosta upp till 5 miljarder dollar att få på plats. Hittills har uppgifter kring Panasonics egna andel i investeringssumman varit ovissa, men nu vet vi alltså att det handlar om lite mer än 30 procent av det totala beloppet. Däremot är det ännu oklart när bilarna kommer att börja rullas ut. Enligt Tsuga hänger allt på Tesla.

"Vi liksom väntar på efterfrågan från Tesla", sade Tsuga i en intervju.

Den långa väntetiden kan bli en kostsam historia för Panasonic med tanke på att dess verksamhet inom litium-jonbatteri har kämpat med intäkterna.För Teslas del har det nuvarande bensinpriset suttit press på bolaget. Trots rejält höga tillväxtprognoser har efterfrågan på bolagets fordon dämpats i takt med att kunder valt att kvarstå vid sina bensinfordon så länge priset är lågt.

Ge din karriär en ny skjuts med nya DI KarriärPush! (Extern tjänst)

Tyck till