ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

New York-börsen: Oljesektorn i botten

Några timmar in fredagens session låg Wall Street på minus när finansmarknadernas lättnad kring Kina började bedarra samt sedan oljepriserna vänt ned. Energi var svagast presterande sektor inom S&P 500.

Strax före klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 0,1 procent ned till 16.510 medan det bredare S&P 500 var ned 0,2 procent till noteringen 1.939. Tekniktunga Nasdaq Composite backade med 0,2 procent till 4.682.

Omkring 335 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och 910 miljoner på Nasdaq.

Oljepriset vände ned på eftermiddagen och Exxon samt Chevron hittades 1,0 respektive 1,3 procent lägre.

Alcoa noterades runt 3 procent nedåt. Bolaget kommer att stänga ett smältverk i Indiana samt minska produktionen i Texas, till följd av låga aluminiumpriser och kommer att ta kostnader för detta. I början av nästa vecka inleder bolaget, på sedvanligt manér, den amerikanska rapportsäsongen.

GAP föll 13 procent sedan det redovisat en försäljningsminskning i jämförbart butiksbestånd om 5 procent i december, väntat var nedgång kring 4 procent. Tidigare stjärnan "Old Navy" var en av de stora besvikelserna på enhetsnivå.

En stark sysselsättningsökning i USA gav bara kortsiktigt under eftermiddagen en positiv indexskjuts.

På statistikfronten riktades blickarna i stället snarare mot helgens prisstatistik från Kina i form av KPI och PPI.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var 1 punkt ned till 2,14 procent.

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens Industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.
Tyck till